Bitumen dakbedekking

In ons uitgebreide assortiment hebben we 2 soorten bitumen toplagen, dit zijn:

  • APP
  • SBS

APP toplagen kenmerken zich door toevoeging van elastische kunststof, wat zorgt voor de buigzaamheid en een verbeterde UV bestendigheid. Anders dan vaak wordt verteld zijn APP toplagen niet geheel UV-bestendig. Bij veroudering van een APP toplaag is de invloed van UV veelal goed zichtbaar. Om deze invloeden tegen te gaan kan er gebruik worden gemaakt van een minerale leislag (470K24).

Bij SBS toplagen wordt gebruik gemaakt van een  kunstmatige rubber toevoeging waardoor SBS dakbedekking enorm elastisch is en een grote kleefkracht bezit. SBS toplagen zijn niet UV bestendig en worden dan ook uitsluitend verwerkt met een leislag (370K24). Zonder leislag is alleen mogelijk in combinatie met een ballastlaag, bijvoorbeeld grind.

Als huismerken voeren wij de bitumen onderlagen en toplagen van:

  • Icopal (Eshagum)
  • Soprema (Garantgum)

In ons assortiment hebben wij bitumen systemen geschikt voor zowel de brandmethode als kleefmethode. Ook bitumen toplagen geschikt voor het realiseren van groendaken vind je bij ons.

Door een ruime voorraad van beide soorten kunnen wij je snel leveren. Ook afhalen op onze afhaallocatie in Hardenberg behoort natuurlijk tot de mogelijkheden!

Meer dakmaterialen

Terug naar overzicht

Wil je meer weten over onze dakbedekking?

stel je vraag