Kunststof dakbedekking

Kunststof-dakbedekking onderscheiden we een aantal verschillende soorten. De meest voorkomende en door ons te leveren zijn:

  • PVC
  • TPO
  • FPO
  • ECB

Alle genoemde soorten zijn verschillend van elkaar. Vraag ons naar de exacte verschillen en toepassingen, we leggen je het graag uit.

In het kort komt het erop neer dat PVC een kunststof-dakbedekking is die een weekmaker bevat. De weekmaker zorgt ervoor dat de PVC soepel wordt en makkelijk te verwerken is. PVC dakbedekking is ook de meest gebruikte van deze soorten. Deze is in veel varianten en kwaliteiten te verkrijgen en wordt door een lagere prijs veelal toegepast op grotere nieuwbouw projecten in de dikte 1.2mm en lichtgrijze kleur. Voor degene die meer kwaliteit wenst is er ook een 1.5mm dikke variant in bijvoorbeeld een witte kleur. Uitermate geschikt voor reflectie van zon in de warme maanden waardoor het onder het dak koeler blijft.

De kunststof-dakbedekking is over het algemeen thermisch lasbaar, dus brandveilig werken!

Wij leveren al deze 4 kunststof dakbedekkingen, waarvan we de lichtgrijze PVC 1.2mm Alkorplan, Cosmofin en Monarplan voor je op voorraad houden voor een snelle levering.

Meer dakmaterialen

Terug naar overzicht

Wil je meer weten over onze dakbedekking?

stel je vraag